Ne arıyorsun?

İSVİÇRE YÜKSEK ÖNEM ARZ EDEN MADDELER ADAY LİSTESİNİ (SVHC) AVRUPA BİRLİĞİ (AB) İLE UYUMLAŞTIRDI

24 Dec 2021
orig scientist with glass bulb in a chemical lab Getty542509525

İsviçre, Kimyasallar Yönetmeliğini AB Aday Listesine en son eklenen sekiz SVHC ile güncellemeyi planlıyor. Bunlar 1 Şubat 2022'de yürürlüğe girecek.

Ekim 2021'de, İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisi (FOPH), AB'nin Aday Listesine eklenen çok yüksek önem arz eden sekiz maddenin (SVHC), Tehlikeli Maddelere ve Müstahzarlara Karşı Koruma Yönetmeliği (SR 813.11, Kimyasallar Yönetmeliği, Fransızca, Almanca veya İtalyanca) Ek 3 kapsamında SVHC Aday Listesi’ne ekleneceğini duyurdu. Bu güncelleme, Aday Listesindeki SVHC sayısını 2011'den 2019'a kadar genişletiyor ve Avrupa Birliği (AB) ile daha da uyumlu hale geliyor.

İsviçre Kimyasallar Yönetmeliği “SVHC İçeren Maddeler'in” 71. maddesine göre, Aday Listede %0,1'den fazla konsantrasyonda SVHC içeren bir eşyanın tedarikçileri, eşyanın profesyonel kullanıcısına veya dağıtıcısına yeterli bilgiyi sağlamakla yükümlüdür, asgari olarak maddenin adı da dahil olmak üzere, eşyanın güvenli kullanımına izin vermek için tedarikçiye sunulacaktır.

Yukarıda belirtilen eş değer bilgilerin, talepten itibaren 45 gün içinde tüketicilere (genel kamuoyuna) ücretsiz olarak sağlanması zorunludur (REACH'in 33. maddesine benzer, konsolide versiyon Ekim 2021'e kadar).

Eşyalardaki Çok Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) Hakkında Bilgilendirme Sorumluluğu'na ilişkin bildirim, İsviçre Kimyasallar Bildirim Kurumu'nun web sitesinde (Fransızca, Almanca veya İtalyanca olarak) bulunabilir.

Sekiz SVHC'nin öne çıkan özellikleri Tablo 1'de özetlenmiştir.

FEDERAL HALK SAĞLIĞI DAİRESİ, 26 EKİM 2021 EK 3 KİMYASAL YÖNETMELİK “ÇOK ÖNEMLİ MADDELER ADAY LİSTESİ”NİN UYARLANMASI

>Madde

>Aday Liste SVHC

>Yürürlüğe Giriş Tarihi

1

Fenol, oligomerizasyondan C12 açısından zengin dallı alkil zincirlerine sahip alkilasyon ürünleri (esas olarak para pozisyonunda), herhangi bir bireysel izomeri ve/veya bunların kombinasyonlarını kapsar (PDDP)

1 Şubat 2022

2

Ortoborik asit, sodyum tuzları

3

Orta zincirli klorlu parafinler (MCCP) [C14 ile C17 aralığında karbon zincir uzunluklarına sahip %80 veya daha fazla lineer kloroalkanlardan oluşan UVCB maddeler]

4

Glutaral

5

4,4 '-(1-metilpropiliden) bisfenol

6

2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit ve onun kendi stereoizomerleri

7

2,2-bis (bromometil) propane1,3-diol (BMP)
2,2-dimetilpropan-1-ol, tribromo türevleri/ 3-bromo-2,2-bis (bromometil) -1-propanol (TBNPA)
2,3-dibromo-1-propanol (2,3-DBPA)

8

1,4-dioksan

Tablo 1

SGS, tüketici ürünlerine yönelik düzenlemelerdeki gelişmeler hakkında ücretsiz olarak bilgi sağlamayı taahhüt eder. Küresel bir laboratuvar ağı aracılığıyla SGS, kapsamlı bir tüketici ürünleri yelpazesine uygulanabilen teknik ve teknik olmayan parametreler için fiziksel/mekanik testler, analitik testler ve teknik destek çalışmaları da dahil olmak üzere geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Sonuçta, test edildiyse güvenilirdir. Daha fazla bilgi için bize ulaşın veya web sitemizi ziyaret edin.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Yeşim Demir Katipoğlu
t: +90 212 368 40 00
w: www.sgs.com.tr

SGS HAKKINDA

Biz SGS’yiz - dünyanın lider gözetim, test ve belgelendirme kuruluşu. SGS kalite ve doğruluk konusunda küresel bir referanstır. Müşterilerimize, 93.000'den fazla çalışanımız, dünya geneline yayılmış olan 2.600'den fazla ofis ve laboratuvar ağımızla daha iyi, daha güvenli ve birbirine daha bağlı bir dünya sağlıyoruz.

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye