Ne arıyorsun?

ÇİN, BEBEKLER VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖRME GİYSİLER GB / T 39508-2020 YENİ ÜRÜN STANDARDI'NI YAYINLADI

22 Nov 2021
orig knitted baby clothesunsplash

Çin Standardizasyon İdaresi, ulusal ürün standardı GB / T 39508-2020 “Bebekler ve Çocuklar İçin Örme Giysiler'i” yayınladı. Çin'in 2020'de onaylanan ulusal standartlara ilişkin 26 numaralı duyurusunda yer alan bu yeni ulusal standart, 1 Haziran 2021'de yürürlüğe girdi.

Kapsam

Bu standart, bebekler ve çocuklar için ağırlıklı olarak örme kumaşlardan üretilen giysiler için geçerlidir.

Terimler ve Tanımlar

  • Bebekler için örme giysiler: 36 aydan küçük veya ona eşit bebekler tarafından giyilmesi amaçlanan örme giysiler. Not: Genellikle 100 cm’den küçük veya ona eşit olan bebekler tarafından giyilen örme giysiler, bebekler için örme giysiler olarak düşünülebilir.
  • Çocuklar için örme giysiler: 3 ila 14 yaş arası çocuklar tarafından giyilmesi amaçlanan örme giysiler. Not: Kızlar tarafından 100 cm’den büyük ve 155 cm’den küçük, eşit yükseklikte veya erkekler tarafından 100 cm’den büyük ve 160 cm’den küçük veya eşit yükseklikte giyilen örme giysiler çocuklar için örme giysiler olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, yüksekliği 130 cm’den küçük veya ona eşit olan çocuklar tarafından giyilen örme giysiler, 7 yaşın altındaki çocuklar için giysi olarak düşünülebilir.

Temel Teknik İçerikler

Gereklilikler iç kalite ve görünüm kalitesini içerir.

  • İç kalite

    Elyaf içeriği, formaldehit miktarı, pH değeri, koku, ayrışabilen kanserojen aromatik aminler, patlama mukavemeti, boncuklanma, yıkama sonrası boyut değişimi, kuru temizleme sonrası boyut değişimi, yıkama sonrası dönme, tükürüğe karşı renk haslığı, tere karşı renk haslığı, yıkama haslığı, sürtünme haslığı, kuru temizleme sonrası renk haslığı, ışık haslığı, suni ter ile ışığa karşı renk haslığı, derzlerde transfer için renk haslığı, su buharı geçiş hızı, giysi kemerleri için gerilme mukavemeti, ekstrakte edilebilir ağır metal içeriği, toplam ağır metal içeriği, ftalat içeriği, yanıcılık, ekli bileşenler, dolgu malzemesi, yıkama sonrası görünüm kalitesi (kuru temizleme), kalıntı metal iğne, kuş tüyü giysinin tüy geçirmezlik özelliğini içerir. Ayrıntılı gereklilikler bu standardın tablo 1'ini referans alır.

  • Görünüm kusurlarını, boyut toleransını, simetrik konumlardaki boyut farkını, dikiş gerekliliklerini ve hammaddeleri içerir. Ayrıntılı gereklilikler bu standardın 5.4. maddesini referans alır.

Teknik İçeriğin Detayı

Daha fazla bilgi için lütfen Çin Ulusal Standardı GB / T 39508-2020 “Bebekler ve Çocuklar İçin Örme Giysiler” bölümüne bakın veya doğrudan SGS'ye başvurun.

Çin'in GB ulusal standartları, ürün kalitesi, güvenliği ve performansı için gereklilikleri belirlemiştir. SGS Global Softlines'ın Çin'deki 10 laboratuvarı da içeren küresel ağı, şirketinizin Çin gerekliliklerine uygunluğunu göstermesine yardımcı olmak için tekstil, konfeksiyon, ayakkabı ve aksesuarlara yönelik çok çeşitli CNAS ve CMA akredite hizmetleri sunmaktadır. Sonuçta, test edildiyse güvenilirdir. Daha fazla bilgi için bize ulaşın veya web sitemizi ziyaret edin.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin;

Yeşim Demir Katipoğlu
t: +90 212 368 40 00
w: www.sgs.com.tr

SGS HAKKINDA

Biz SGS’yiz - dünyanın lider gözetim, test ve belgelendirme kuruluşu. SGS kalite ve doğruluk konusunda küresel bir referanstır. Müşterilerimize, 93.000'den fazla çalışanımız, dünya geneline yayılmış olan 2.600'den fazla ofis ve laboratuvar ağımızla daha iyi, daha güvenli ve birbirine daha bağlı bir dünya sağlıyoruz.

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye