Skip to Menu Skip to Search BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN Turkey WEB SİTESİ VE DİLLER Skip to Content

FSMA’nın gıda hijyeni ve önleyici kontrol gerekliliklerini kavrayın, gıda güvenliğindeki riskleri nasıl minimize edebileceğinizi ve FSMA’nın gıda hijyenine yönelik uygulamalarını SGS’den öğrenin

FSMA’nın Gıdalarda Önleyici Kontroller kuralı, gıda imalatı, işleme, ambalajlama ve yükleme işleriyle ilgilenen kişilerin gıda hijyeninde seminer almalarını temel bir gereklilik olarak tanımlamaktadır. Bu seminer, FSMA’nın gıda hijyeni gerekliliklerine bir giriş niteliğindedir.

SGS’nin FSMA Gıda Hijyen Uygulamaları Semineri’ni neden tercih etmelisiniz?

Bu seminerin size sağlayabilecekleri:

  • FSMA’nın üretim ve imalat çalışanlarına yönelik gıda hijyeni ve önleyici kontrol gerekliliklerinin temel taşları hakkında genel bilgi
  • Gıda güvenliği tehlikelerinin meydana gelme riskini minimumda tutan bir çalışma ortamının gereklilikleri hakkında bilgi

Seminer Alanında Lider Bir Şirketten FSMA Gıda Hijyeni Uygulamaları Üzerine Güvenilir Bir Seminer

Profesyonel seminerlerde lider bir şirket olarak, FSMA’nın Gıdalarda Önleyici Kontroller kuralının gerekliliklerine ilişkin rakipsiz bir deneyim sunuyoruz.

Seminer bilgileri:

  • Seminerin süresi: Bir gün
  • Sunduğumuz seçenekler: Yüz yüze, eğitmen eşliğinde sanal (online) seminer 
  • Akreditasyon: SGS

Semineri başarıyla tamamlayan katılımcılara SGS tarafından bir tamamlama belgesi verilir.

Seminerin İçeriği

Modül 1: Giriş

  • Gıdalarda önleyici kontroller
  • Kritik kontrol noktaları (CCP’ler)
  • Gıdalarda önleyici kontroller: Adımlar
  • Ön Koşullu Programlar (PRP’ler) ve İyi İmalat Uygulamaları (GMP’ler)
  • Gıda sistemlerinde önleyici kontrollerin hedefi

Modül 2: Gıda Güvenliği Tehlikeleri

  • Gıda Tehlikesi: Tanım
  • Potansiyel gıda tehlikelerinin tespiti
  • Gıda Tehlikelerinin Kategorileri:
    • Biyolojik
    • Kimyasal
    • Fiziksel
    • Radyolojik
    • Alerjenler
  • Gıda tehlikelerini izleme

Modül 3: Çalışan sağlığı ve hijyen

  • Gıdaları güvenli tutma önlemleri
  • El yıkama prosedürleri
  • Gıdaları güvenli tutmak için iyi kişisel hijyen uygulamaları

Modül 4: Gıda taşıma ve depolama

  • Gözetim önlemlerinin alınması
  • Kamyon ile yapılan sevkiyatlarda gözle muayene
  • Depolamaya giriş
  • Depolama talimatları

Modül 5: Gıda işleme

  • Gıda ve ham madde işlenirken gıda güvenliğinin kontrolü
  • Gıda güvenliğinin beş prensibi
  • Temizleme cihazları ve ekipmanları
  • Dezenfektanlar ve kullanım alanları
  • Haere mücadele programları
  • Ekipmanların bakımı ve kalibrasyonu
  • Kritik kontrol noktaları

FSMA gıda hijyeni semineri hakkında daha fazlasını öğrenmek için bizimle bugün iletişime geçin.