Skip to Menu Skip to Search BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN Turkey WEB SİTESİ VE DİLLER Skip to Content

SGS'nin gıda allerjen test hizmetleri gıda etiketleme gerekliliklerini yerine getirmenize ve toplum sağlığının korunmasına yardımcı olur. Gıda alerjen kontrol programının parçası olarak, gıda alerjenlerinin mevcudiyetini test edebiliriz.

Hedef pazarınızın alerjen etiketleme gerekliliklerini yerine getirebilmek için, alerjen içeriğiniz ve meydana gelmiş olması muhtemel alerjen bulaşmaları konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Kapsamlı ve bağımsız test ve etiketleme hizmetlerimiz gıda tedarik zincirinin her aşamasını kapsar. Düşük miktarlardaki alerjen seviyelerini bile belirlemek konusunda kanıtlanmış Polimerize Zincir Reaksiyonu (PCR) ve Enzime Bağlı Bağışıklık Deneyi (ELISA) testlerini kullanırız. 

Bilinen tüm gıda alerjenleri, büyük miktarlarda mevcut olan ve çoğunlukla gıda işleme sürecinden etkilenmeyen proteinlerdir. Neredeyse tüm gıda proteinlerinin alerjen olma ihtimali bulunmasına rağmen, Avrupa Birliği'nin alerjen etiketleme yönetmeliklerine göre, alerjik reaksiyonların muhtemel sebepleri arasında:

  • Kereviz
  • Tahıllardaki gluten (örn. arpa, yulaf, çavdar, buğday)
  • Yumurtalar
  • Balık
  • Lüpen
  • Süt ve süt ürünleri  
  • Deniz kabukluları (örn. midye, istridye, deniz tarağı)
  • Hardal
  • Kuru yemişler (örn. badem, brezilya fındığı, kaju cevizi, fındık, makademya fındığı, pekan, antep fıstığı, ceviz)
  • Deniz ürünleri (örn. yengeç, istakoz, karides)
  • Susam
  • Soya
  • Sülfür diyoksit ve sülfitler (10mg/kg veya 10mg/L den fazla seviyelerde)

Gıda alerjen testlerinin mevzuata uygunluğunuzda ve müşterilerin korunmasına nasıl yardımcı olacağını öğrenmek için SGS ile irtibat kurun.