Ne arıyorsun?

DEKORATİF VE KOLEKSİYONLUK ÜRÜNLER HAKKINDA YENİ AB KOMİSYONU REHBER DOKÜMANI

02 Sep 2021
orig teddy bear toys christmas Pexels836040

Avrupa Komisyonu yeni bir rehber doküman yayınladı. No. 20, dekoratif veya koleksiyonluk bir ürünün oyuncak olup olmadığı sorusuna odaklanıyor.

Avrupa Komisyonu yeni bir rehber doküman yayınladı. No. 20, dekoratif veya koleksiyonluk bir ürünün oyuncak olup olmadığı sorusuna odaklanıyor.

AB Komisyonu ve Üye Devletler Oyuncak Uzman Grubu, 2009/48/EC sayılı AB Oyuncak Güvenliği Direktifi’nin uygulanmasına ve anlaşılmasına yardımcı olacak rehber dokümanı yayınlamaktadır.

Dekoratif ürünlere ilişkin 20 no'lu kılavuz doküman, dekoratif veya koleksiyonluk bir ürünün ne zaman oyuncak olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı ve Oyuncak Güvenliği Direktifi’nin kapsamına girip girmeyeceği sorusuna odaklanmaktadır. Bir ürünün AB Oyuncak Güvenliği Direktifi’ne uyması gerekip gerekmediğini tanımlamak için, farklı ürün kategorileriyle ilgili olarak, bu önemli soruyu ele almak için birçok kılavuz belge yayınlanmıştır.

Sınıflandırma, AB Oyuncak Güvenliği Direktifi’nin kapsamına dayanmaktadır: "14 yaşın altındaki çocuklar tarafından oyunda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünler.” Ancak, bir ürünün oyun değerinin değerlendirilmesi zor olabilir.

Oyuncak olmayan dekoratif ve koleksiyonluk ürünler Genel Ürün Güvenliği Direktifi’ne uygun olmalıdır.

Kılavuz No. 20, oyuncaklar ile oyuncak olmayanlar arasında ayrım yapılmasına yardımcı olacak kriterler ve örnekler sunar.

Yukarıda gösterilen tablonun kaynağının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

SGS, ürünlerinizin AB Oyuncak Güvenliği Direktifi'ne uygun olmasını sağlamak için geniş bir hizmet yelpazesi sunar. Eğitim, güvenlik/risk değerlendirmesi, teknik dokümantasyon kontrolü, etiket incelemesi, uyumlaştırılmış standartlara göre testler, SVHC taraması ve denetimler gerçekleştiriyoruz. Üç Avrupa Birliği onaylı kuruluş (Fransa, Almanya ve Hollanda) ve dünya çapında yaklaşık 20 oyuncak laboratuvarı ile dünyanın en büyük oyuncak uzmanları ve test ağına sahibiz.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin;

Yeşim Demir Katipoğlu
t: +90 212 368 40 00
w: www.sgs.com.tr

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Yerel Şirket Haberleri12 Apr 2023

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik Güncellendi

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri13 Feb 2023

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARDA BAZI ZARARLI MADDELERİN KULLANIMININ KISITLANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Kısıtlanmasına İlişkin Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri02 Nov 2022

KANUN DÜZENLEYİCİLER, TÜKETİCİLERİ GIDA AMBALAJINDA ZARARLI PFAS'TAN KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Per ve polifloroalkil maddeler (PFAS) üzerindeki endişe artıyor. Yakın tarihli bir ABD araştırması, gıda ile temas eden ürünlerin çoğunda PFAS bulmuştur ve bu da yasak çağrılarına yol açmıştır. Endüstri, güvenlik ve uyumluluk için hangi düzenlemelere uymalıdır?
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri24 Oct 2022

AVRUPA BİRLİĞİ, GIDA İLE TEMAS EDEN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PLASTİKLER HAKKINDA YENİ MEVZUAT ÇIKARDI

AB, gıda ile temas eden geri dönüştürülmüş plastiklerle ilgili mevzuatını değiştiriyor. Yeni yasa 10 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye