Ne arıyorsun?

AVRUPA BİRLİĞİ - SVHC ADAY LİSTESİ 219 MADDE İÇERECEK ŞEKİLDE GÜNCELLENDİ

02 Aug 2021
Girl

Avrupa Kimyasal Ajansı (ECHA), 8 Temmuz 2021’de Aday Liste'ye sekiz adet yeni SVHC ekledi. Yeni Çok Yüksek Önem Arz Eden Maddeler'in (SVHC'ler) eklenmesi, toplam giriş sayısını 219'a çıkarmıştır.

Avrupa Kimyasal Ajansı (ECHA), 8 Temmuz 2021’de Aday Liste'ye sekiz adet yeni SVHC ekledi. Yeni Çok Yüksek Önem Arz Eden Maddeler'in (SVHC'ler) eklenmesi, toplam giriş sayısını 219'a çıkarmıştır.

 

Yeni eklenen maddeler tekstil, kozmetik, plastik, kauçuk ve kokulu ürünler gibi ürünlerin üretiminde kullanılan maddelerdir. Bu maddeler kanserojen ve toksik olduklarından insan sağlığına zararlıdır ve bu sebeple Aday Liste’ye eklenmiştir.

Eklenen yeni SVHC Aday Liste maddeleri:

5 Ocak 2021’den itibaren, Avrupa Birliği pazarında ağırlıkça % 0,1'in üzerinde konsantrasyonda Aday Liste maddeleri içeren eşyaların ECHA'nın SCIP veri tabanına bildirilmesi gereklidir.

Yeni eklenen SVHC maddelerini içeren eşyaların üreticilerinin ve ithalatçılarının 8 Temmuz 2021’den itibaren ECHA’yı bilgilendirmek için 6 ay süreleri vardır.

SGS’de güncel SVHC listesine göre testler yapılmaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin;

Yeşim Demir Katipoğlu

e: yesim.demir@sgs.com

t: +90 212 368 40 00

w: www.sgs.com.tr

e: crsturkey@sgs.com

 

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye