Ne arıyorsun?

ASTM F963-17 OYUNCAK GÜVENLİĞİ STANDARDI

09 Jul 2021
Toys

Oyuncak güvenliği için tüketici güvenliği spesifikasyonu olan ASTM F963-17, oyuncaklar için tespit edilen sayısız tehlikeyi ele alan kapsamlı bir standarttır. 28 Şubat 2018'de veya sonrasında ABD’de üretilen veya ABD’ye ithal edilen tüm çocuk oyuncakları ASTM F963-17'ye göre test edilmelidir.

Oyuncak güvenliği için tüketici güvenliği spesifikasyonu olan ASTM F963-17, oyuncaklar için tespit edilen sayısız tehlikeyi ele alan kapsamlı bir standarttır. 28 Şubat 2018'de veya sonrasında ABD’de üretilen veya ABD’ye ithal edilen tüm çocuk oyuncakları ASTM F963-17'ye göre test edilmelidir.

2008 yılında, ABD’de Tüketici Ürün Güvenliği İyileştirme Yasası (CPSIA), o sırada yürürlükte olan gönüllü Oyuncak Güvenliği Standardı’nın ülke çapında zorunlu bir çocuk ürün güvenliği kuralı haline gelmesini zorunlu kılmıştır. Bugüne kadar ASTM F963-17 için dört revizyon yapılmıştır: ASTM F963'ün -2008, -2011, -2016 ve -2017 sürümleri, Ağustos 2017'de ikincisi yayınlanmıştır.

Standarda bağlılık, oyuncaklardan kaynaklanan birçok potansiyel tehlikeyi başarılı bir şekilde ortadan kaldırır, çünkü en iyi tasarım uygulamalarını tanımlar. Bu, halkın kolayca farkında olamayacağı oyuncakların birçok yönünü içerir. U.S. FHSA’da belirtilen tanım ve gerekliliklere göre tüketiciyi bilgilendirerek gerek ürünün üzerindeki uyarılarla farkındalık yaratmak gerekse spesifikasyonlar, “çiviler ve bağlantı elemanları keskin bir nokta, kenar, yutma veya projeksiyonlarda batma tehlikesi veya yüzeylerin herhangi bir toksik madde içermemesi gerektiğini ve oyuncaklarla doğrudan temastan kaynaklanan tehlikeleri önlemeyi amaçlamaktadır.

Oyuncaklar içerdikleri parçalara ve kulanım şekillerine bağlı olarak farklı güvenlik gereksinimlerine sahiptir. ASTM F963-17 oyuncakların farklılıklarına göre riskleri azaltmak için farklı spesifikasyonlar içermektedir. Oyuncak güvenliğinin kontrolü için sadece CPSC tarafından onaylanmış laboratuvarların test raporları geçerlidir.

SGS Türkiye, CPSC tarafından onaylanmış laboratuvarlardan biridir. Test ihtiyaçlarınızda bizimle irtibata geçmekten çekinmeyin. 

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin;

Yeşim Demir Katipoğlu

t: +90 212 368 40 00

w: www.sgs.com.tr 

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Yerel Şirket Haberleri12 Apr 2023

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik Güncellendi

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri13 Feb 2023

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARDA BAZI ZARARLI MADDELERİN KULLANIMININ KISITLANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Kısıtlanmasına İlişkin Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri02 Nov 2022

KANUN DÜZENLEYİCİLER, TÜKETİCİLERİ GIDA AMBALAJINDA ZARARLI PFAS'TAN KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Per ve polifloroalkil maddeler (PFAS) üzerindeki endişe artıyor. Yakın tarihli bir ABD araştırması, gıda ile temas eden ürünlerin çoğunda PFAS bulmuştur ve bu da yasak çağrılarına yol açmıştır. Endüstri, güvenlik ve uyumluluk için hangi düzenlemelere uymalıdır?
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri24 Oct 2022

AVRUPA BİRLİĞİ, GIDA İLE TEMAS EDEN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PLASTİKLER HAKKINDA YENİ MEVZUAT ÇIKARDI

AB, gıda ile temas eden geri dönüştürülmüş plastiklerle ilgili mevzuatını değiştiriyor. Yeni yasa 10 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye