Ne arıyorsun?

AVRUPA BİRLİĞİ, MADDELER VE KARIŞIMLAR HAKKINDA CLP DÜZENLEMESİNİ DEĞİŞTİRDİ

11 Jun 2021
orig pipette used to transfer accurate amounts of solutions Getty542648468

AB, CLP Yönetmeliğini revize etmek için teknik ve bilimsel bir adaptasyon yayınladı. Yeni yasa 17 Aralık 2022'de yürürlüğe girecek.

28 Mayıs 2021'de, Avrupa Birliği (AB), Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Paketlenmesi ile ilgili yönetmelik (EC) 1272/2008'in Bölüm 3 Ek VI'sını değiştirmek için teknik ve bilimsel gelişmelere (ATP) bir uyarlama olarak Yönetmelik (EU) 2021/849'u yayınladı (CLP Yönetmeliği, Mayıs 2021'e konsolide versiyon).

Bu değişiklik, CLP Yönetmeliğin Ek XVI kapsamında yer alan kimyasalların listesindeki değişiklikleri içermektedir. En son ATP, Ek XVI ‘Uyumlaştırılmış Sınıflandırma ve Tehlikeli Maddelerin Etiketlenmesi Listesi’ altındaki Bölüm 3'ün Tablo 3'ünde önemli değişiklikler içermektedir. Bunlar:

  • Sitrik asit (CAS 77-92-9) dahil olmak üzere 22 yeni giriş eklenmiştir.
  • Aşağıdakiler de dahil olmak üzere 41 girişin yerini almaktadır.
    • Her ikisi de reprotoksik 1B maddeleri olan borik asit ve diboron trioksit için spesifik bir konsantrasyon limiti (SCL) sağlamak (indeks No. 005-007-00-2 ve 005-008-00-8).
    • Tetraboron disodyum heptaoksit, hidrat, disodyum tetraborat, susuz, ortoborik asit, sodyum tuzu, disodyum tetraborat dekahidrat ve disodyum tetraborat pentahidrat (tüm reprotoksik 1B maddeleri) SCL'li bir grup olarak (indeks No. 005-011-00-4) yer alır.
  • Tetrakis(2,6-dimetilfenil)-m-fenilen bifosfat üzerindeki indeks No:015-192-0001 indeksini siler.

En son ATP 17 Haziran 2021'de yürürlüğe girecek ve 17 Aralık 2022'den itibaren geçerli olacaktır – maddeler ve karışımlar, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu değişikliğe uygun olarak sınıflandırılabilir, etiketlenebilir ve paketlenebilir.

SGS, tüketici ürünleri ile ilgili yönetmeliklerdeki gelişmeler hakkında bilgi vermeyi taahhüt eder. Küresel bir laboratuvar ağı aracılığıyla SGS, kapsamlı bir tüketici ürünleri yelpazesine uygulanabilir teknik ve teknik olmayan parametreler için fiziksel/mekanik testler, analitik testler ve teknik destek çalışmaları da dahil olmak üzere geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin;

Yeşim Demir Katipoğlu
t: +90 212 368 40 00
w: www.sgs.com.tr

© SGS Société Générale de Surveillance SA- 2021 - Tüm hakları saklıdır - SGS, SGS Société Générale de Surveillance SA'nın tescilli ticari markasıdır. Bu, SGS tarafından kullanılmak üzere sunulan veya lisans verilen 3. taraf içerikleri haricinde, SGS'nin bir yayınıdır. Söz konusu üçüncü taraf içeriklerinin SGS tarafından onayladığı veya reddettiği anlamında gelmez. Bu yayın, teknik bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yayında yer alan bilgiler tedavi amaçlı uygulanan kapsamlı bir işlem olarak kabul edilmeyecektir. Bu bilgiler yalnızca eğiticidir ve herhangi bir yasal gerekliliğin veya geçerli düzenlemelerin yerini almaz. Danışmanlık veya profesyonel tavsiye niteliği taşımaz. Burada yer alan bilgiler "olduğu gibi" sağlanmıştır ve SGS, bunların hatasız olacağını veya belirli performans veya kalite kriterlerini karşılayacağını garanti etmez. İşbu beyana konu yazı içeriğinden alıntı yapmak ve/veya atıfta bulunmak ancak SGS'nin önceden açık yazılı iznine bağlıdır.

Yerel Şirket Haberleri12 Apr 2023

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik Güncellendi

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri13 Feb 2023

ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARDA BAZI ZARARLI MADDELERİN KULLANIMININ KISITLANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

26 Aralık 2022’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Kısıtlanmasına İlişkin Yönetmelik 32055 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri02 Nov 2022

KANUN DÜZENLEYİCİLER, TÜKETİCİLERİ GIDA AMBALAJINDA ZARARLI PFAS'TAN KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Per ve polifloroalkil maddeler (PFAS) üzerindeki endişe artıyor. Yakın tarihli bir ABD araştırması, gıda ile temas eden ürünlerin çoğunda PFAS bulmuştur ve bu da yasak çağrılarına yol açmıştır. Endüstri, güvenlik ve uyumluluk için hangi düzenlemelere uymalıdır?
World Map Showing Connections 1600px
Yerel Şirket Haberleri24 Oct 2022

AVRUPA BİRLİĞİ, GIDA İLE TEMAS EDEN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PLASTİKLER HAKKINDA YENİ MEVZUAT ÇIKARDI

AB, gıda ile temas eden geri dönüştürülmüş plastiklerle ilgili mevzuatını değiştiriyor. Yeni yasa 10 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek.

Haberler ve içgörüler

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye