Ne arıyorsun?

SGS TÜRKİYE, MERSİN’DE GIDA SEKTÖRÜNÜN İLERİ GELENLERİ İLE “SEKTÖRDE GIDA GÜVENLİĞİ VE REKABETE ETKİLERİ” KONULARINI TARTIŞTI

04 Jun 2013
World Map Showing Connections 1600px

5 Haziran’da Mersin’de gerçekleştirilen “Dünya Ticaretinde Gıda Sektörünün Yükseliş Anahtarları” konulu seminerde katılımcılar helal gıdadan, zirai ilaçlara kadar gıda güvenliği ve ticarete etkileri ile ilgili pek çok konuda bilgi aldılar.

Gıda sektöründe hizmet veren işletmelerde, güvenli ve kaliteli hizmet anlayışının geliştirilmesini hedefleyen seminer, SGS Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Halil Elekçioğlu, Emekli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, Uludağ Üniversitesi  Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi, aynı zamanda TSE Helal Gıda Akademik Kurul Üyesi Sayın Mustafa Tayar ve SGS Türkiye Gıda Endüstrisi ve Eğitim Danışmanı Dr.Can Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere sektörden 70 kişi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan SGS Global Gıda Bölüm Başkanı, Robert Parrish, “Ham madde ve bitmiş ürünlerin uluslararası firmalar tarafından gittikçe daha yoğun bir şekilde satın alınması standartların birbirleri ile uyumlu hale getirilmesini gerektirmektedir. Tüketicinin bilinçlenmesi ve kalite beklentilerinin artması Gıda Güvenliği, kalite öngörülebilirliği, kalite sürekliliği ve katma değer beklentilerini sürekli arttırmaktadır.” dedi ve giderek artan rekabet dünyasında, gıda üreticilerinin, işleyicilerin ve ihracatçılarının, gıda güvenliğini ve kalitesini göz ardı ederek üretimlerini ve satışlarını arttırmayı hedefleyemeceklerinin altını çizdi.

Seminer konuşmacılarından Emekli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, sektördeki gıda güvenliği ve denetim uygulamalarını aktardı. “İhracatçı ile Tedarikçilerinin Uluslararası ve Ulusal Mevzuatı ile Uygulama Esasları” ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

SGS Türkiye Gıda Endüstrisi ve Eğitim Danışmanı Dr. Can Demir, Gıda Üretiminde Analiz Destekli Girdi Muayenesi, Kabulü ve İzlenebilirlik konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

“Mersin Gıda Sektörünün; Çiftlikten Dünya sofrasına İhracatın Yükseliş Anahtarları ve İthalatçının Beklentileri” alt başlığı ile sunulan seminerde ayrıca; çiftçinin sebze ve meyvede doğru üretimi (Prof. Dr. İ. Halil Elekçioğlu, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı) ve  helal gıda uygulamaları ve ihracatta gerekliliği (Prof. Dr. Mustafa Tayar, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve TSE Helal Gıda Gıda Akademik Kurul Üyesi) konuları ele alındı.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

  • SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.

Bağlar Mah. Osmanpaşa Cad. No: 95, İş İstanbul Plaza A Girişi, Güneşli,

, 34209,

İstanbul,

Türkiye